Saftig helstekt kalkun til festen
Deilig fløtesaus
Du trenger:
1,5 liter kalkunkraft (se oppskrift under) eller 2 kyllingbuljongterninger i vann
1, 5 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl fløte
2 ss ripsgelé
4 ss soyasaus
4 dråper sukkerkulør
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Slik gjør du:
Ha kalkunkraften i en gryte. Rør sammen hvetemel og vann, og spe kraften med denne. La blandingen koke på svak varme i 15 minutter.
Ha i fløte, ripsgelé og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
Ha i sukkerkulør til du får en fin farge.
TIPS: Du kan godt helle litt av kraften som samler seg under den stekte kalkunen i sausen for ekstra smakskick!
Kalkunkraft til fløtesausen
1 innmatpose fra kalkunen
2 gulrøtter
1 løk
150 g sellerirot
2 ss smør til bruning
2 l vann, eller nok til å dekke innholdet i gryta
Slik gjør du:
Skrell gulrot, løk og sellerirot og skjær i terninger. Brun innholdet av innmatposen i smøret, og ha i grønnsakene. Hell på vannet og la dette trekke i ca to timer.
Sil kraften, og den er klar til sauselaging.